BEHANDEL METHODES

Aanvullende technieken

Aanvullende technieken zijn bv. effectief pijn behandelen (dr Tan’s balans mehode), moxa, cupping, electro-, ooracupunctuur, tuina massage en voedingsadvies.

Effectief pijn behandelen

Dr. Tan’s Balans methode

Deze methode is systematisch en ideaal voor het behandelen van acute en chronische pijnklachten.
Het interessante van deze methode is dat in de aangedane regio zelf geen naalden worden geplaatst. Dit is prettiger, omdat mensen met (erge) pijn geen behoefte hebben aan meer pijnprikkels in het pijngebied.

Moxa

Moxa therapie is een techniek waarbij het kruid Artemesia vulgaris of bijvoetskruid tot ontbranding wordt gebracht. Het kruid kan op de acupunctuurnaald worden geplaatst om deze acupunctuurpunten te stimuleren. Met een moxa lamp kan men een groter gebied behandelen.

MOxa

Cupping

Cupping is een methode waarbij een cup, van glas of plastic, onder een vacuüm op de huid wordt geplaatst. Deze vorm van therapie kan gebruikt worden om pijn op te heffen, en om de bloedcirculatie te verbeteren.

cupping

Electro-acupunctuur

Electroacupunctuur is een therapievorm waarbij op de acupunctuurnaalden een elektrische stroom wordt geplaatst. Deze elektrische stimulatie verhoogt het effect van acupunctuur.

Ooracupunctuur

De oorschelp worst onderzocht met een puntzoeker, hier kan een verblijfsnaaldje worden geplaatst. Dit is een klein naaldje waarover een plakkertje geplakt wordt. Dit blijft een aantal dagen zitten.

PSA  Pijnbestijding met Subcutane Acupunctuur

Pijnbestrijding met Subcutane Acupunctuur (PSA) kan effectief zijn bij verschillende soorten van pijn. De behandeling bestaat uit het prikken van slechts enkele naaldjes. Het is een pijnloze behandeling. Er worden onderhuids naaldjes geprikt ter hoogte van de enkels en polsen.